Werk met mij

The guts to grow werkt met een aantal uitgangspunten:

  • Je hebt de mogelijkheid je te ontwikkelen en te veranderen.
  • Je groeit als je waarde geeft aan kwaliteiten.
  • Je groei wordt bepaald door lef (“no guts, no glory”).
  • Jij en ik werken op gelijkwaardige basis samen (co-active).

In het coachtraject ondersteun ik je door:

  • het stellen van vragen die tot nieuwe inzichten leiden;
  • het gebruik van theoretische modellen en methodieken;
  • het gebruik van oefeningen, opdrachten en opstellingen.

Naast de toepassing van coaching methodieken en interventies, geloof ik als coach vooral in de eenvoud van goede gesprekken. Een goed gesprek raakt de kern. Mijn begeleiding is erop gericht om de kern te raken en op de potentie die je hebt om dit op te lossen. Ik hou niet van zweverig gedoe, ik ben praktisch en realistisch ingesteld en sta met beide benen op de grond (no-nonsens).
Het belangrijkste is de klik. Graag drink ik, geheel kosteloos, een kop koffie met je om te bepalen of ik de juiste coach ben voor jou. Tijdens het intakegesprek stel je al je vragen die je hebt over coaching en wat voor jou belangrijk is om te weten. Ik stel jou vragen om een goed beeld te krijgen bij jouw ontwikkelwens. Heb je er vertrouwen in? Na dit gesprek zet ik alles op papier (het leerplan) zodat je het rustig kunt nalezen:

  • wat jouw doelstellingen zijn die we tijdens de kennismaking hebben besproken;
  • de stappen die we gaan zetten gedurende jouw traject;
  • de wederzijdse verwachtingen.

Je ontvangt ook een kostenspecificatie zodat je precies weet waar je aan toe bent. Een goede ‘klik’ tussen jou en mij is essentieel voor coaching. Een coachtraject start daarom altijd met een vrijblijvend en gratis intakegesprek. Alle coachtrajecten hebben gemeen dat we voortbouwen op je talenten en wat je al in huis hebt. Nadat we samen hebben bepaald wat je wil bereiken, gaan we daar tijdens 4-6 sessies mee aan de slag.Iedere situatie is anders en elke persoon is uniek. Daarom is elk coachtraject maatwerk. We werken samen aan jouw leerdoelen. Samenwerken betekent dat jij de verantwoordelijkheid neemt voor het leerproces en keuzes maakt die bij jou passen en dat ik je als coach bij dit proces begeleid. Mijn aanpak is open, positief, daadkrachtig, altijd vanuit vertrouwen en oprecht geïnteresseerd in jou en jouw proces. Het coachtraject bestaat uit verschillende gesprekken die aangevuld worden met oefeningen, opdrachten of training.

In onze gesprekken onderzoeken we wat er speelt in je leven en werk. We staan stil bij wie je bent en wat je drijft. Waar kom je vandaan en wat is de invloed hiervan op je leven en werk?  Kenmerkend voor mijn werkwijze is dat ik geen antwoorden geef; ik help je jouw antwoorden vinden. Door je te bevragen, door je aandacht te richten op dat wat er onder je vragen ligt. Zodat je dat ook steeds beter zelf kunt. Ik ben je maatje in deze ontdekkingstocht. Enne… tijdens de gesprekken wordt er ook regelmatig gelachen. De inhoud van onze gesprekken is uiteraard vertrouwelijk

Meestal begeleid ik met zachte kracht en confronteer tactvol als dat nodig is. Uiteraard wordt het leerplan er bij elke coachsessie bij gepakt. Op deze manier zie je of je op de goede weg zit. Zo nodig kan ik bijsturen.

Het kan zo zijn dat ik voorafgaand aan of tijdens het traject besluit dat in plaats van coaching verdere begeleiding door een therapeut of hulpverlener geschikter voor je zou kunnen zijn. In overleg ronden we het traject dan af.Tussen de sessies door krijg je opdrachten van mij die je uitdagen om met je leervraag aan de slag te blijven gaan. Mocht je zelf vragen hebben of een gevoel willen delen tussen de afspraken door, dan kan je me benaderen en help ik je op weg.We bespreken regelmatig het effect van het coachtraject. Ben je echt voelbaar dichter bij je doelen gekomen? Wat heb je daadwerkelijk structureel aangepakt? En hoe blijf je verbeteringen toepassen? Welke signalen zijn voor jou belangrijk om zelf de regie te borgen en te herpakken? In het laatste gesprek staan we ook stil hoe het voor jou is geweest. En wat je mij teruggeeft.